miercuri, 24 noiembrie 2010

Antisocial

Dupa o cearta cu una din persoanele relevante din viata mea am intrat intr-o pasa de...izolare.  Ce inseamna asta? Jucat Jewel of Atlantis ( pentru ca intr-un acces de "detoxifiere" mi-am sters folderul "Games" din Windows). Uitat la filme, printre care "How to train your dragon" (de 3 ori) macar ca il mai vazusem si inainte (de alte 4 ori). Scris pagini de miorlaituri in jurnalul personal, improvizat dintr-o "carte" legata cu propriile manute in stil medieval, careia ii lipisem copertile gresite (negre in loc de verzi). Citit bloguri ateiste si sceptice, ras cu lacrimi de prostia umana, aproape busit in plans la ideea ca totusi, idiotii sunt majoritari.  Pictat bestii  heraldice albastre (stiati ca inorogul are trup de cal, picioare de antilopa, corn in frunte si coada si colti de leu?). Asa ca dupa inorogi, wiverni, grifoni si lei cu 2 cozi...si o supradoza de portocale...
Better now? Indeed.
Piatra aici de fata sta insa si cugeta... ce Papuc m-a pornit pe mine sa stau aproape o saptamana cuc in camera mea portocalie? Sa evit subiecte pot si live. Sa mint, chiar si pe mine, pot si live. Si atunci de unde starea asta de oboseala si sacaiala cand, fiinta frivola si superficiala, caut de fapt cu ardoare prezenta oamenilor? Singura pedepsita tot eu am fost...
Si-acum?
Imi trebuie o carte.

16 comentarii:

  1. Picioare de antilopa ? in alta varianta era "picioare si barba de tap"

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema animalelor imaginare este faptul ca sunt...imaginare, deci supuse....imaginatiei. Totusi, ca si simbol se potriveste mai binew in ansamblu antilopa, deoarece Inorogul este simbolul Cavalerului Perfect: elegant, in permanenta miscare, viteaz si "atins" de Divin. Maleficul tap nu se incadreaza foarte bine in simbolistica animalului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Very well... si totusi, antilopa n-are barba; Inorogul e ( doar uneori ? ) reprezentat cu respectiva podoaba. Sa fie oare It's Evil Side ?
    In plus, perfectiunea parca era exclusiv a divinului, Pamantul ( cu tot universul care orbita in jur ) fiind stricate de pacatul primulor oameni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aruncandu-ne in ele mitologii, fie ele si crestine, nu putem sa nu observam ca intre ce scrie in "Gospel" si ce cred oamenii e o diferenta majora. Animalele mitologice le-am pastrat dintr-un sistem de credinte anterior, pe care nu l-am eliminat niciodata complet. Nicaieri in Biblie, din cate stiu, nu este descris un Inorog, fie el si roz si invizibil. Inafara de perfectiune, Divinului ii mai sunt atribuite cateva caracteristici, cum ar fi omniprezenta, atotcunoasterea, atotputernicia si inca vreo cateva pe care nu mi le (refuz sa mi le) amintesc. Si nu cred ca am spus "Cavalerul Perfect, Ifinit, Omnipotent si Atotprezent.
    Si, ca "non sequitur": si Grifonul e mereu reprezentat cu un falus mai mult decat evident, totusi grifonul inaripat e femela, iar cel cunoscut heraldic a fi "Grifon mascul" detine in loc de aripi niste raze care ii ies dintre omoplati. Nu te pune cu logica medievala.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Posibil si sa fie it's evil side, nu am studiat chiaaaar asa de bine heraldica si nu am pofta sa il intreb pe Gogu' despre barbi (inca) *

    RăspundețiȘtergere
  6. Ei, nu era vorba de inorogul descris in biblie ( se pare c-ar fi unul si pe-acolo, doar ca a suferit o redenumire pe parcurs - oricum, dihania e cu totul altceva decat un cal, fie el si cu colti de leu ) ci de faptul ca ideile crestine stateau bine-nfipte in creierul celor ce pictau inorogi si le adaugau tot soiul de detalii.
    Ignorand Nonsequitur-ul si revenind la subiect, barbita aia de tap era si ea adaugata destul de frecvent - aparent calugarilor le placea sa strice armonia simbolisticii ?
    Si, ca o paranteza, mi se pare mai probabil sa fie desenatorii respectivi mai familiarizati cu detaliile anatomice ale caprei, decat cu ale unei fiinte despre care auzeau din povesti c-ar trai in tari indepartate...

    RăspundețiȘtergere
  7. Acuma, imaginatia calugarilor era atat de vasta incat pantera era un leu cu buline multicolore care mirosea a flori, salamandra artea ca tufisul din biblie, iar antilopa...avea si barbita, si colti de leu,si coada de leu, si coarne zimtate....Dupa cum spuneam, nu te pune cu calugarii medievali care au stat toata viata in aceeasi manastire si au auzit povesti vanatoresti de la marinari beti si cu scorbut.....

    RăspundețiȘtergere
  8. So, in concluzie... inorogul are copite si barbita de antilopa ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Se pare ca da. (Usor mai rezolvam problema postand direct o imagine cu "antilopa heraldica", denumita doar generic antilopa....)

    RăspundețiȘtergere
  10. Uh, just seen that one.
    De curios, antilopa aia... ce soi de barba are ? as in, de la ce specie e imprumutata ? >:)

    RăspundețiȘtergere
  11. My needucated guess? De la staret.....
    site-ul http://cunnan.sca.org.au/wiki/Heraldic_Antelope spune: The Heraldic Antelope is much like a heraldic tiger but with serrated horns and a deer�s legs. The antelope�s horns point backwards and are curved.

    Note that the author has NO clue how they thought an antelope can look like a tiger ;)
    Pe www.heraldryclipart.com apare ca : A mythical beast with the body of a stag, the tail of a unicorn, a tusk at the tip of the nose, tufts down the back of the neck, chest, and thighs. ; one of the most ferocious of beasts, wild and untameable. Beware to all beholders.
    Acum ramane problema principala sa aflam cu arata un tigru heraldic, pentru ca nu aduce deloc cu o pisica mare si tarcata....

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca raspunsul corect si sincer e : "No ideea whatsoever."

    RăspundețiȘtergere
  13. Asteptam cu interes articolul despre tigrul heraldic.
    BTW, as recomanda Buffon - desi scrie pe la ~1750, si incearca o scriere stiintifica, inca e destul de influentat de legende si mituri.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ok, m-a amuzat mai mult discutia din urma postarii. Benny your arguments are funny. Cat despre heraldica, e intru totul Non sequitur.

    RăspundețiȘtergere
  15. Non Sequitrur-ul ne scoate din subiectele grele suficient cat sa nu ne pierdem mintile. E un element trebuitor sanatatii. Daca iti intra Non Sequitur pe geam, nu intra doctorul pe usa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Hmm... ma bucur sa aud; totusi, "funny" in ce mod ?

    RăspundețiȘtergere