vineri, 28 ianuarie 2011

Doctori, medici, ingineri si animale de companie

Se mai întâmplă în câte o discuţie să îmi fie adus câte un argument absolut cretinoid, dublat de "asta a spus-o doctorul/omul de ştiinţă/inginerul Cutărescu". Un google rapid de obicei mă lămureşte care e valoarea diplomei Cutărescului(adică maculatură), dar se pare că apelurile la falsă autoritate nu încetează.

Hai să vă arăt însă şi vouă cu câtă greutate se pot obţine diplome pe diverse specializări:

Zoe D Katze, Ph.D., C.Ht., DAPA (adica Doctor in Filozofie, Hipnoterapeut Certificat, Diplomat al Asociatiei Americane de Psihoterapie) e acreditată de către National Guild of Hypnotists, American Board of Hypnotherapy, şi de International Medical & Dental Hypnotherapy Association. Ea este Membru Profesionist al American Association of Professional Hypnotherapists. Clar, un asemenea doctor trebuie ascultat, nu? Avem însă o problemă: Dr. Katze nici măcar nu îşi poate semna numele: nu are degete opozabile. Zoe este pisica doctorului Steve Eichel, care furios ca unele "universităţi" oferă prea uşor diplome, a decis să arate "valoarea" diplomelor obţinute de la aceste organizaţii şi gradul real de expertiză al celor care le vântură.


 Zoe D Katze, Ph.D., C.Ht., DAPA 

După ce a adunat acreditări de la nişte organizaţii micuţe, Eichel a depus actele pentru o diplomă (pentru Zoe) la Asociaţia Americană de Psihoterapie, organizaţie din care el făcuse parte. Ei au cerut o listă de acreditări, iar el le-a inventat, inclusiv doctorate de la colegii-prin-corespondenţă şi o slujbă la "Tacayllaermi Friends School" - Tacayllaermi este "I'm really a cat" scris invers. Şi aşa a devenit Zoe Diplomat al Asociaţiei Americane de Psihoterapie.

Cariera extraordinara a lui Zoe nu este unica: un număr impresionant de animale au colecţii de diplome, majoritatea obţinute pentru a atrage atenţia asupra "morilor de diplome" sau pentru a aduna probe pentru procese sau investigaţii oficiale.
Cel mai bun sfat pentru aceste "universităţi"? Cautaţi numele aplicanţilor pe internet şi respingeţi automat orice student numit Negruţa sau Spot.

Îi amintesc aici pe:
Kitty O'Malley, care a terminat liceul "Washington High Academy" in 1973
Sassafras Herbert, poodelul cu diploma de la "American Association of Nutrition and Dietary Consultants".
Sonny, cainele cu diploma de medic de la "Ashwood University".

Aşa că, data viitoare când vreţi să faceţi un apel la autoritate, aveţi grijă să nu cădeţi în ridicol şi să îmi citaţi lucrarea de licenţă a unui dragon de Komodo.

5 comentarii: