sâmbătă, 26 februarie 2011

Viral?

Acum vre-o saptămână o grămadă de publicaţii on line au arătat o filmare în care măicuţele de la o mânăstire îi cântă "parintelui" Iustin Parvu de ziua lui. Nu, nu  "La multi ani", ci "Sfântă tinereţe legionară". Într-un loc unde se presupune că e cuibul moralităţii, blândeţii şi modestiei sună versuri războinice, aparţinând unei mişcări de extremă dreaptă. Cumva nici nu e o surpriză: vederile lui legionare l-au cam trimis pe preot la închisoare pe vremea răposatului. Pârvu are opinii şi despre alte lucruri:

Nu primiti acest vaccin si nimic ce aduc nou puterile politice de azi. Evreii conduc lumea si americanii lucreaza pentru ei si cred ca au ajuns sa o stapaneasca deoarece nu mai au nici o sfiala; totul este la vedere si sunt constienti ca nu mai au niciun adversar de temut si lupta pentru exterminarea populatiei, ca cei putini care vor ramane sa se inchine lor. Acum ei studiaza si fac trierea iar modul prin care vor distinge oamenii intre ei sunt cipurile. Ai sau nu ai cip? Caci in fond cipul ce este? O arma impotriva omului.

România la ora actuală nu mai este condusă de români, ci de străini, în special evrei şi unguri, care au găsit în ţara noastră o gazdă plăcută din toate punctele de vedere; din punct de vedere economic, dar şi din punct de vedere al laşităţii românului. Îţi dă şi papucul din picioare, numai să îl laşi în pace acolo să trăiască liniştit în noroiul şi în greutatea lui. Şi în special aici în Moldova, mai aproape de Răsărit, este o invazie de evrei, ca astfel să poată avea ei un atu în privinţa succesului lor iudaic, să poată avea trecere din zona Occidentului spre Răsărit. Pentru că toate mişcările politice şi teritoriale nu sunt altceva decât un interes viu pentru viitorul lor, nu un viitor de 10-15 ani, ci un viitor cu o perspectivă şi de peste 50 de ani, viitor pe care să-l aibă la îndemână şi să îl pună la dispoziţia neamului lor, spre realizarea unui guvern unic mondial.

Citeam într-o carte câteva metode de manipulare evreieşti. Primul secret sionist este să deruteze cu zvonul opinia publică. Al doilea secret: a înmulţi aşa de tare defectele poporului, obişnuinţele, pasiunile, relaţiile vieţii în comun încât să nu se mai înţeleagă unii cu alţii. Iată rostul minciunii evreieşti.
Şi noi, când facem o comemorare a martirilor noştri, să o facem în aşa fel încât să insufli un respect faţă de eroi, martiri, mărturisitori; nu trebuie compromisă jertfa şi lucrarea lor, amestecând-o cu tot felul de teorii mizere ale străinilor, atâta timp cât toată viaţa lor ei (evreii) au urât tot ce a fost valoros în ţara noastră. 
Impresionant nu e că la 157 de ani te ramoleşti. Impresionant e că o grămadă de oameni chiar îl bagă în seamă iar aberaţiile lui sunt luate de bune de către ortodocşii spălaţi pe creier. Aceiaşi ortodocşi cre îi ridică în slăvi şi pe Cleopa şi Ţuţea.


Sub articole se dezlănţuie comentarii ale ortodocşilor de dreapta:
Doamna draga, scrii despre lucruri pe care mi se pare ca le cunosti foarte superficial si le interpretezi tendentios. A devenit o moda de prost gust sa ataci Biserica Ortodoxa. Mergi dumneata la alte culte, "mai apropiate de realitatea secolului 21" si lasa-ne pe noi, ROMANII, cu biserica noastra stramoseasca. Parerea mea este ca ati produs un text execrabil. Mia puneti mana pe istoria adevarata si nu va bagati la subiecte la care nu va pricepeti. De atacat si de improscat cu noroi suntem satui. 
 
ridicate PARINTE,ne-au cotropit "elanii"!,tara noastra e pe taraba!.Felicitari maicutelor. LA MULTI ANI sfinte Parinte!.
Deducem că pentru a fi român trebuie să fi ortodox şi legionar. Dacă eşti "cultist" sau de altă religie ori , Doamne fereşte, nu crezi că evreii şi ungurii trebuie stârpiţi, dacă îţi permiţi să comentezi când BOR face lucruri ilegale, nu eşti Român.


În mânastiri se propagă teoriile conspiraţioniste, antisemitismul, minciunile, intoleranţa religioasâ, dar Patriarhia nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase:
Este regretabil faptul ca unii jurnalisti nu cunosc modul de organizare specific al Bisericii Ortodoxe Romane si treptele de responsabilitate din interiorul acesteia. Astfel, acestia confunda Patriarhia Romana cu o institutie de stat si transfera spre Patriarhie orice responsabilitate locala, ignorand autonomia si responsabilitatea eparhiilor (arhiepiscopii si episcopii).

La Patriarhia Romana nu s-a primit pana astazi, 21 februarie 2011, niciun protest privind cazul mentionat in articolul citat mai sus.
 
In orice caz, Patriarhia Romana nu initiaza si nu promoveaza miscari rasiste, xenofobe, antisemite sau de invrajbire pe motive religioase ori etnice deoarece aceste sunt contrare Evangheliei iubirii fata de toti oamenii.
Iar noi ştim cu toţii că niciodată biserica nu a vorbit de rău nici evreii, nici celelalte religii, nici pe sataniştii ăia de atei. Desigur, vorbesc despre clădire. Pentru că iubiţii "părinţi" nu prididesc cu aruncatul de aberaţii rasiste, xenofobe, pseudoştiinţifice şi isterice. Ce putem face? Putem atrage atenţia de fiecare dată când îi prindem cu cioara vopsită în verde, încercând să o vândă drept păun.
 
 

Un comentariu:

  1. cum se face ca un om care se presupune ca is dedica viata spiritualitatii si (partii bune)bisericii sa incite la ura si sa sarbatoreasca ura rasiala?
    da intradevar sionismul e o problema reala dar nu e a noastra , ea palestinienilor care lupta pt libertate,si nu lupta impotriva evreilor ci a israelienilor(daca intelegeti diferenta)
    haide sa nu mai dam vina pe evrei si alte culte sinationalitati pentru lipsa noastra de cetatenie activa si din cauza politici interne care ne macina tara ca pe faine

    RăspundețiȘtergere