vineri, 1 martie 2013

Colivii aurite şi fond de ten.

Papa şi-a anunţat, “spre marea surpriză a tuturor”, demisia din postura de ales al lui Dumnezeu pe Pământ şi linie directă de comunicare cu Inefabilul. Prilej de tristeţe pentru cei care îl cred vocea perfecta a lui Dumnezeu, motiv de bucurie pentru cei care îl cred Antichristul , motiv de stupoare pentru cei care nu cred placa cu “grija pentru sănătate” şi motiv de glume pentru toţi cei cărora le-a ajuns până peste cap povestea cu pedofilii protejaţi de către prea smeritul Papă.



Prima întrebare care s-a aprins ca un beculeţ în mintea mea a fost :“De ce?”

Cei care îl simpatizează au ajuns la concluzia că bunul şi cucernicul papă şi-a dat seama că Biserica Catolică, cu scandalurile ei cu tentă sexuală, îi “pătează sufletul”. Eu aş crede exact opusul: este posibil ca pentru prima data să avem de-a face cu concedierea unui papa fără utilizarea arsenicului.

Simpaticul nostru Natzi Jugend cu procese internaţionale intentate împotriva lui, pe cale să devină mult mai multe dacă nu va mai avea imunitatea conferită de faptul că este şef de stat, deci se bucură de imunitate “parlamentară”, cu mai multe comicsuri dedicate decât Profetul Mahomed (pacea fie asupra sa), şi cu o imagine mai proastă decât Kim Jong-il, este un dezastru media pentru Biserica Catolică. S-a ajuns chiar la concluzia că, după demisie, va rămâne în Vatican pentru “a fi protejat”. Acum, că vor să îl protejeze de dragostea pelerinilor, de eventualele încercări de asasinat sau de cei care vor să îl servească cu actele de judecată, asta încă mai este un subiect disputat.

Concluzia mea: Papa merge la închisoare, începând cu 28 Februarie. Fie că se închide pentru totdeauna în Vatican, fie că păşeşte afară pentru a fi judecat (probabil în stare de libertate), bătrânelul va plăti scump erorile sale de judecată din tinereţe.
O închisoare cu bare aurite este tot o închisoare, iar a fi privit ca un criminal scârbos care a permis ca nenumăraţi copii să fie agresaţi sexual nu este cu nimic mai “glamorous” dacă stai pe un fotoliu moale.



Între timp, Biserica Catolică trebuie să se spele pe faţă, să pună o altă mască şi să spere că oamenii mai pot fi păcăliţi înca vreo câţiva ani. Următorul papa va trebui să pedepsească grav 4-5 popi pedofili, va trebui să caterisească nişte oameni implicaţi în acest scandal şi să repare imaginea distrusă promovând toleranţa fată de homosexuali, metode contraceptive şi , desigur, susţinând acceptarea ştiinţei ca metodă de cunoaştere a oamenilor oneşti. Asta, desigur, dacă Biserica Catolică nu este formată din cretini.

7 comentarii:

  1. Draga Freija, in primul rand multumesc pentru articol.
    In al doilea rand, a vorbi de 4-5 popi pedofili este o minimalizare ingrozitoare a situatiei. Nu e vorba doar de biserica catolica si doar de 4-5 popi. Situatia e mult mai grava si de mult timp. Iata un exemplu din cartea lui Boris Cyrulkin `Mai bine mor decat sa spun` pagina 85:
    "In republica Irlanda, o institutie religioasa a fost insarcinata in 1949 sa primeasca 247 de copii aflati in mare dificultate. Scandalul izbucni cand, ajunsi la adolescenta, s-a aflat ca aproape toti acestia fusesera in mod regulat violati.[]Cand scandalul a iesit la iveala, 83% din copiii acestui grup erau foarte traumatizati: retard al dezvoltarii fizice si mentale, anxietate, dependenta de droguri si tulburari de personalitate". Deci nu papa este cauza, el este doar o emanatie a acestei biserici, a unui mod idiot de a crede ca niste oameni frustrati sexual, izolati de societate si care au grave lacune in cunostinte pot fi niste modele pentru noi si copiii nostri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ştiu cât de gravă este situaţia, şi mă îngrozeşte. "Modelele comportamentale" ale BC au violat şi abuzat sistematic mii de copii, în toate ţările unde această organizaţie a avut influenţă. Ce voiam să spun cu acea frază este că viitorul papa va încerc să spele imaginea "aruncându-ne un os", sau, mai bine spus, "aruncându-ne praf în ochi" şi va pedepsi câţiva preoţi pentru a ne face să credem că Biserica se spală pe mâini de asemenea practici şi că instituţia papală nu este responsabilă de asemenea monstuozităţi. Mă aştept, pur şi simplu, ca BC să mimeze faptul că nu îi (mai) protejează pe pedofili, pentru a îmbuna opinia publică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Daca ai citit (desi, dupa ce scrii ma astept sa-l fi scris chiar tu) articolul din wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Explica%C8%9Bia_biologic%C4%83_a_religiei iti dai seama de ce este religia fara moarte. Ce ar putea zgudui atat de tare (caci violarea minorilor si mutilarea nou-nascutilor n-a reusit) mintea oamenilor incat sa vada biserica asa cum este ea de fapt?

      Ștergere
    2. Si asa ajungem la educatie. Numai ca singura educatie sustinuta financiar de stat este `Invatamantul unic obligatoriu` care este prost gandit, vezi: http://www.contributors.ro/dezbatere/nimeni-nu-s-a-nascut-adult-despre-invatamantul-obligatoriu/
      Astfel incat, tinand cont de clasa politica actuala jalnica si mai ales de rea-credinta, de biserica omniprezenta, de interesele celor ce ne vor prosti etc etc, de unde vor aparea acea vointa si forta necesare pentru a schimba cultura acestei tari? In plus, de obicei, oamenii cu un nivel de inteligenta decent, care gandesc liber au (prostul?) obicei de a nu forma turme unite ca cei credinciosi sau saraci cu duhul. Eu n-am gasit inca un raspuns bun la asta.

      Ștergere
  3. Yeah… doar că din păcate au ales altă cale: de vină pentru pedofili sunt… homosexualii:
    http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/02/20/black-pope-contender-peter-turkson-gay-abuse-africa_n_2723040.html?utm_hp_ref=mostpopular

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da, din cauza legilor permisive din Europa preotii abuzatori s-au simtit un pic mai homosexuali si mai in largul lor decat cei din Africa si au inceput sa violeze copii!! Un preot crestin care crede in tabuurile africane n-ar face asa ceva :))))). Mai ales daca traieste, spre ghinionul lui, in Uganda.

      Ștergere